De gekke inflatie van de Amerikaanse Fed zorgt ervoor dat beleggers Bitcoin hamsteren… en whisky…

Vrees voor massale tegenvallende inflatie, geleid door onophoudelijke gelddruk en economisch disbalans in de VS, zorgt ervoor dat beleggers hun toevlucht zoeken in een verscheidenheid aan alternatieve activa, waaronder Bitcoin, goud en zelfs whisky.

Investeerders zoeken een gouden heg

Per a Bloomberg rapport, beleggers zijn begonnen met het opslaan van goudstaven (zoals in de films) op basis van fictieve valuta’s met het oog op een toekomst waarin ze niet beter zijn dan verkreukelde stukjes papier.

Dat koor wordt geleid door Bitcoin- en goudbeleggers en perma-boerengouverneurs die waarschuwen dat bijna-nul rentepercentages en ongelimiteerde obligatieaankopen door de Amerikaanse Fed ertoe zouden leiden dat de economie overspoeld zou worden door goedkoop geld – waardoor de consumentenprijzen zouden stijgen en er uiteindelijk een marktbel zou ontstaan die vast en zeker zal barsten.

Maar dat wil niet zeggen dat beleggers vragen om een onmiddellijke piek in de inflatie, want de consumentenprijzen in de VS stegen gewoon 1% van vorig jaar tot juli 2020. Vastrentende Immediate Edge uit zowel de bank- als de retailsector zijn echter op zoek naar een piepkleine 1,7% rente in het komende decennium.

Voor sommigen zijn die rendementen niet aantrekkelijk, en zelfs indicatief voor een grotere zorg.

„Een inflatie van 3% is nauwelijks hyperinflatie, maar 3% inflatie per jaar kan uw vermogen in minder dan 25 jaar met de helft uithollen“, zegt Nikhil Chandra, investment director of real assets bij Aviva Investors. 

Hij voegde eraan toe dat „iedereen moeilijk zou kunnen zeggen dat de inflatie dood is,“ en pleitte voor inkomensgerichte investeringen zoals onroerend goed als een manier om „de prijzen voor te blijven.“

Bitcoin vergelijkbaar met goud voor sommige

Terwijl de meeste traditionele marktdeelnemers voornamelijk op goud wedden, is er een toenemend cohort dat zich keert om het potentieel onbeperkte voordeel te vinden in cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Galaxy Digital oprichter Mike Novogratz, beroemd in de cryptocurrency gemeenschap op Twitter, is een van die.

„Goud, Bitcoin – beide, denk ik, zijn bescherming tegen deze onzekerheid die er is,“ zei Novogratz. Hij heeft naar verluidt honderden miljoenen dollars vastgebonden in cryptocurrencies en aanverwante bedrijven.

Voor Novogratz is crypto beleggen vergelijkbaar met goud, het rapport stelt:

„Bitcoin ontleent veel van zijn waarde aan het feit dat mensen geloven dat het iets waard is. (Geen van beide activa levert inkomen of inkomsten op.) Wat Bitcoin relatief aantrekkelijker maakt [voor hem] is dat het zich nog in een vroeg stadium van adoptie bevindt.“

Whiskey beleggen is nu een ding

Tussenussen schuwen sommige beleggers zowel goud als Bitcoin voor een andere (letterlijke) liquide belegging: gerijpte, kwalitatief goede whisky.

Kijk niet verder dan de commerciële vastgoedbelegger James Scott, die vertelde Bloomberg dat hij meer dan 4.000 liter van een assortiment whisky’s heeft opgeslagen in een magazijn in Schotland.

Deze meest recente verkoop kan low-key rivaliserende recente Bitcoin winsten – Scott beweerde te hebben verkocht een 28-jarige vat van Bunnahabhain nadat het gewaardeerd „10% in 11 maanden.“

Torrigeert in de strijd van de inflatie, het gaat om het gif dat je kiest.