Zuid-Koreaanse banken ‚Spelen naar hun kracht‘ met Bitcoin Custody Moves

Zuid-Koreaanse commerciële banken zijn nu in „felle concurrentie“ met elkaar in de race om bitcoin (BTC) en andere cryptoassets bewaarproducten te lanceren die volgens hen een lucratieve markt voor hen zullen blijken, per een nieuw rapport.

Volgens het mediakanaal Newsis, beweren bronnen uit de industrie dat de markt voor het beheer van cryptoassets „naar verwachting nog groter zal worden“ wanneer in maart van dit jaar een baanbrekend wettelijk amendement van kracht wordt dat alle aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s) in het land verplicht om anti-witwasprotocollen op te leggen. De mediaketen beweerde dat dit zou leiden tot „hevige concurrentie“ in de crypto-markt onder banken.

De nieuwe wettelijke maatregelen zullen de banken ook aanzienlijke macht geven bij de behandeling van cryptobeurzen, waardoor ze in feite de bevoegdheid krijgen om te beslissen of handelsplatformen contracten met een echte naam krijgen. Alleen platformen die zich houden aan de regelgeving voor banken met een reële naam en een sociaal zekerheidsnummer, zullen de handel kunnen voortzetten.

Het lijkt er dus op dat de banken nu alle azen in de crypto-sector in handen hebben en er voordeel uit willen halen.

Zoals eerder gemeld, hebben NongHyup, Kookmin en recentelijk Shinhan, drie van de grootste commerciële banken van de natie, onlangs hun intentie aangekondigd om te beginnen met het aanbieden van crypto-bewaardiensten, en zal waarschijnlijk kijken naar het woo-gewoonte van de binnenlandse crypto beurzen. Rivalente Woori Bank is naar verluidt ook graag actief in de sector.

De auteur van het Newsis-rapport citeert In Ho, het hoofd van het Blockchain Research Institute van de Koreaanse Universiteit, zoals gezegd,

„Er zijn zelfs hack-ongelukken geweest bij Bithumb en Upbit, de grootste cryptocentransacties in Korea, dus sommige mensen denken dat als banken de leiding nemen over [cryptobewaring], ze gecompenseerd zullen worden [in het geval van verdere hacks]. Banken zullen op deze manier hun sterke punten kunnen uitspelen.“

En de professor voegde eraan toe dat banken ook graag hun diensten willen aanbieden aan een „toenemend“ aantal professionele beleggers met een voorliefde voor crypto.

Tot slot,

„Dingen zijn veranderd. De laatste tijd beginnen niet alleen particulieren, maar ook institutionele financiële bedrijven en institutionele beleggers steeds meer te investeren in cryptoassets. Dit kan een factor zijn die een bijdrage levert.